Så fyller Sveriges coolaste sida om narkotikapolitik 5 år


 Vi på Cannabis.se är en skön blandning av seriöst och oseriöst som ni kanske har märkt. Ibland går det för många dagar mellan inläggen, ibland spottar skribenterna fradga pga knarkkrigares dumheter och då fullkomligt sprutar det ut uppdateringar fyllda med raljeringar och tillrättalägganden.

Från början har det här mest varit ett personligt projekt för att slåss mot väderkvarnar. Men till skillnad från Don Quijote, så kommer vi att vinna. För de som ogillar våra åsikter och sprider skattefinansierade lögner har fel! Helt enkelt!

Vad är Cannabis.se?

  • En blogg för nyheter och information som garanterat inte skulle yppas av myndigheter eller övriga aktörer i drogkampen.
  • En väktare som dissekerar skitsnacket från narkofascister, karriärister och pengainsamlare.
  • Ett nöje för oss som skriver, provocerar och utbildar!

Självfallet är alla dessa frågor kring droger oerhört komplicerade och om syftet är att komma till rätta med problemen, fungerar det inte att resonera så onyanserat som knarkkrigarna gör! Ergo; det handlar inte om fritt knark eller noll tolerans.
Eller endast om cannabis heller, för den delen! Men generellt sett råder det barbari i Sverige när det kommer till synen på beroendeproblematik och narkokriminalitet.

Vilka är visionerna som motiverar arbetet bakom Cannabis.se?

  • Att påverka språket. Det vill till ett förändrat språkbruk innan vi kan förvänta oss politiska och juridiska reformer. För någon som har allvarliga personliga problem ska ALDRIG kallas pundare eller knarkare! Någon som har värk i själen eller sporadiskt fyrverkeri i belöningssystemet ska INTE beskyllas för låg moral!
  • Att cannabisväxten ska ses som en tillgång för mänskligheten. Den är en mångsidig miljövän, spirituell farkost och drog (läs medicin). Den används för rekreation och tyvärr även missbruk.
  • Att sprida en sund misstro gentemot politiker, myndigheter och den idag omoderna nykterismen.
  • Att vinna medieormen!

Nära framtid & utvecklingen i Sverige på längre sikt

Cannabis.se kommer inom kort att lägga sig till med en ansvarig utgivare, vilket kommer ge oss större spelrum att t ex kritisera polisen. Vi kommer att bli en mediaorganisation som erhåller demokratiskt skydd, så att vi i vår tur kan skydda källor och tipsare. När vi är en ”tidning” i juridisk bemärkelse, så kommer kommunikationen mellan oss och dig vara skyddad enligt lag.
När vi känner oss säkra i denna vår nya roll, så ska sidan utvecklas för att möjliggöra diskussion, användardeltagande samt svärmarbete kring projekt och kampanjer. Vi kommer även att höja utgivningstakten på nyheter och information avsevärt genom att ta hjälp av läsarna som samtidigt blir skribenter.
När? Det här ligger inte långt bort, lovar! Vi gillar dock att skynda långsamt vilket inneburit att det hela tagit mycket lång tid. Stora förändringar skall dock komma redan nu under första kvartalet 2012!

Organisationen bakom denna sida har fram tills för ungefär ett år sedan varit i stort sett obefintlig. Idag utgörs kärnan av tre personer, som med sina olika kunskapsområden ska ta bloggen till nästa nivå – den höga. ;)

Även rastaforskarna i labbet kommer att märkas mer här på sidan i vår. Med ledning av forskningsansvarige Lård Ove D. Bong är det meningen att data som krossar knarkkrigarnas argument ska framhävas på Cannabis.se.

I vår kommer också våra cannabiskorrar att rapportera direkt från Holland, Danmark och Kalifornien. Meningen är att fler personer ska börja skriva för Cannabis.se, så om du vill sprida ordet från din dimension eller, varför inte kristna Jönköping, så är det bara å höra av dig till oss.

Tävling

För att fira 5-års-jubilaren anordnar vi nu en tävling med priser från Sensimilla och Smokers Choice. Tävlingen går ut på att du ger oss feedback, berättar minimalt om dig själv och gissar hur mycket av narkotikakartellernas omsättning* som faktiskt kommer av stapelvaran cannabis.

* Ett medelvärde som beräknats av rastaforskarnas superdator, och som är baserat på flera uppgifter från seriösa nyhetskällor och forskningsmaterial.

Gå till tävlingen

Donera!

Kommentarer  

+1 # grattisberne stålenkrantz 2012-04-07 19:00
Salve!

Grattis på födelsedagen - fem år är bra jobbat i det svenska klimatet ((-:
SBF firar tioårjubileum i år! Det har inte direkt varit en enkel resa men vi står i dag starkare än ngnsin.

Kom förbi oss på kammakargatan 47 och ta en kaffe ngn dag - kaffet är redan klart ((-;
Solidaritet Berne Stålenkrantz ordf SBF
Svara | Svara med citat | Citera
+1 # Grattis!Chris 2012-01-27 12:58
En riktigt bra sida! Läste även om denna sida i boken Cannabusiness, som jag rekommenderar till de som inte har läst den ännu. :-)
Svara | Svara med citat | Citera
+1 # COMMENT_TITLE_R E Så fyller Sveriges coolaste sida om narkotikapoliti k 5 årGuest 2012-01-24 23:27
Även jag, bland många av mina vänner, frekventerar denna blogg, men utan att lämna kommentarer. Så, för att ge lite uppmuntran och visa att vi finns: här är vi, och ni jobbar på bra som fan!

Ska bli otroligt spännande att följa eran utveckling.
Svara | Svara med citat | Citera
+2 # Härligt!Loket 2012-01-23 13:58
Fina och härliga nyheter!
Har följt er blogg under många år och delar tillsammans med er åsikten att Sveriges fascistoida hållning gentemot cannabis måste upphöra. Detta är ett drygt projekt som dessvärre kommer ta mer tid än vad vi tror och hoppas, men det kommer att gå! Tålamod och envishet är nyckeln!

Keep up the good work!
Svara | Svara med citat | Citera
+2 # Activism at its best!Aktiv Ungdom 2012-01-22 21:35
Jag kan självfallet inget annat än att hålla med om att ni är en av de stora redaktionerna? som aktivt, stiligt, korrekt och målmedvetet strävar efter att modifiera och ändra de politiska lagar som kretsar kring narkotikan. Detta är självklart en enormt viktig roll i kampen om friden och ni spelar en stor roll lika så.

Jag har varit er en trogen läsare under en längre tid nu och surfar förbi på en daglig basis. Jag må säga att det är få saker som lyser upp vardagen som en färsk, välskriven och motiverande nyhet här på Cannabis.se. Det är sådant som väcker och föder nya aktivister världen över så jag kan inget annat än att tacka er för erat engagemang och verk i denna fråga! Fridens!

Mvh Aktiv Ungdom
Svara | Svara med citat | Citera
+1 # Kör hårtFinlandssvensken 2012-01-22 18:42
Hoppas även på nyheter om hur det går för Finland :D
Svara | Svara med citat | Citera
+1 # Underbart!John 2012-01-22 18:39
Grymt!

Stort grattis! :D
Svara | Svara med citat | Citera
+2 # COMMENT_TITLE_R E Så fyller Sveriges coolaste sida om narkotikapoliti k 5 årGuest 2012-01-22 12:58
Jag har läst er blogg sporadiskt ett tag och tycker den har blivit mer seriös. Språket är klanderfritt vilket är viktigt om man ska kunna ta det som sägs på allvar. Jag är medelålders man som bor just i "kristna Jönköping" och speglar gärna åsikter härifrån, även om det inte händer just nåt på detta området här. Men kampen fortsätter med fakta som främsta vapen mot okunskap och lögner. Ser fram emot den dag då man vågar ställa en verkligt påläst förespråkare för legalisering mot Maria Larsson & co.
Svara | Svara med citat | Citera
+1 # COMMENT_TITLE_R E Så fyller Sveriges coolaste sida om narkotikapoliti k 5 ård2 2012-01-22 01:10
Då har man läst bloggen i 5år :-)
Svara | Svara med citat | Citera
+1 # COMMENT_TITLE_R E Så fyller Sveriges coolaste sida om narkotikapoliti k 5 årGuest 2012-01-20 19:11
grattis! :D
Svara | Svara med citat | Citera
+1 # Don´t stop!Tobias 2012-01-20 18:18
Hej!

Jag har läst er blogg i flera år nu, på daglig basis. Men har varit dålig på att kommentera, sorry!! Men, please, sluta inte med att kriga vidare! Ni behövs fett!!
OCH, det är säkerligen tusentals människor som läser denna sida, men som avstår från att kommentera, pga olika anledningar. Men, som sagt - don´t stop!!

Tillsammans är vi starka, tillsammans skall vi segra!!

Mycket kärlek och ett stort GRATTIS!!

Vänliga hälsningar//Tob be
Svara | Svara med citat | Citera
# Tack!Sam 2012-01-22 19:30
:D
Svara | Svara med citat | Citera

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Fråga/svar