R e k l a m

Cannabis frö

Cannabisfrön

420 § All information under sektionen cannabisodling tillgängliggörs endast i teoretiskt kunskapssyfte. Det är olagligt att odla eller på annat sätt framställa cannabis i Sverige. Du får endast använda denna information i praktiken om du bor i ett mer utvecklat land/område där odlingen är legaliserad eller tolererad.

Forskning tyder på att cannabis odlades i dagens Kina redan för 10.000 år sedan. En bidragande orsak är troligen cannabisväxtens oljerika frö, egentligen en nöt, som innehåller essentiella fettsyror.

I Sverige och Skandinavien har vi odlat cannabisväxten i tusentals år, åtminstone sedan äldre järnåldern. Eller hampa som det alltid har kallats här. Arkeologiska bevis finns för att hampfrön ingick i bondens fröbank. Det verkar t o m som att dåtidens kvinnliga schamaner använde det som en drog. Inom svensk maritim historia spelar hampfibrer, i form av rep och textilier, en viktig roll.

Handlare i Sverige

Smoketower

Fröbanken

Sensimilla

Internationella webbshoppar

Azarius

Sensi Seeds

Zamnesia

Är det lagligt?

Hampafrön som man kan köpa i välsorterade matbutiker och frön från cannabis är samma sak men med olika gener. Hampa är det svenska namnet på cannabis. Fröet innehåller byggstenar till cannabinoider men inte mätbara nivåer av THC och kan alltså inte ge narkotiska effekter.

Den juridiska statusen är något oklar. Som livsmedel är det accepterat. Ett par frön, oavsett vilka gener det bär, i är nog riskfritt medan en låda med odlingslampa och en bok om den heliga örten kan vara svårare att förklara. Därmed inte sagt att det är olagligt.

Polisen gnäller ibland i media att svenska återförsäljare helt lagligt kan sälja cannabisfrön via nätet. Det är alltså lagligt att överlåta eller inneha frön i Sverige.

När det gäller internationell handel så är tullen inblandad. Vilket leder till att om tullen stoppar en försändelse med frön i så kan det ibland skickas vidare till mottagaren utan att något märks. En månad eller två senare kan polisen komma på oväntat hembesök. Å att polisen kan hitta på skäl för husis är vida känt.

Hampafrön i nyttig olja

Kallas även hampafröolja eller hampaolja och finns i ICAs butiker. Enligt den amerikanska forskaren Dr. Bob Melamede så är olja från pressade hampafrön en livsförlängare som troligen skyddar mot många vanliga sjukdomar. Oljan innehåller fettsyrorna omega-3, 6 och 9. Det är en vegetabilisk motsvarighet till animaliskt fiskfett som är bra för hjärnan.

Det finns små skillnader som kan innebära att den animaliska varianten är mer optimal, men enligt Dr. Bob Melamede innehåller ofta fisk från haven giftiga föroreningar.

Går det att köpa cannabisfrön i Sverige?

Nja, odling av cannabis eller hampa med en hög THC halt (över 0.2%) är olagligt i Sverige. Vi föreslår att man istället skaffar sig en trevlig hobby som tex att ha fåglar. Vill man skämma bort sina pippifåglar ordentligt så ska man köpa lyxfågelfrön. Du får absolut inte odla fröerna!

Kan man så ett lyxfågelfrö?

Fåglar gillar när man blötlägger frön i ungefär ett dygn vilket får dem att gro. Sedan kan man servera en smaskig frötallrik till sina befjädrade älsklingar. Akta så du inte tappar ett eller flera frön i blomjord på vägen till fågelburen. De växer nämligen som ogräs.

Vinnare i Cannabis Cup 2008

 • Cannabis Cup
  Super Lemon Haze (Greenhouse United)
 • Sativa Cup
  Mt Cook (Kiwi Seeds)
 • Indica Cup
  Utopia Haze (Barney’s)

Vinnare i Cannabis Cup 2007

 • Cannabis Cup
  G13 Haze (Barney’s)
 • Sativa Cup
  Kia Kush (Apothecary)
 • Indica Cup
  Top Dog (Amnesia Seeds)   Källa: Wikipedia  

Mer lyxfågelfrön:

Greenhouse Seeds – Cheese (Feminized)

Greenhouse Seeds – White Rhino

Greenhouse Seeds – White Widow

I USA kallas det ofta för marijuanafrö.

{popfeed}Ändringsförslag{/popfeed}