Den kostsamma kampen mot droger är en samhällsfara

Per Johansson är generalsekreterare för Riksförbundet Narkotikafritt Samhälle. Den här lobbyorganisationen vars namn är en lögn har tyvärr mycket makt i den svenska narkotikadebatten. RNS är farligare än den klassiska nykterismen. RNS är drogfascism som tar till alla möjliga medel i kampen mot droger.

Igår så beslutade hälso- sjukvårdsnämnden i Stockholm att det ska genomföras ett försök med sprututbyte för att få ut rena kanyler till sprutnarkomaner. Per Johansson drev en desperat mediekampanj samma dag som omröstningen. Enligt ayatolla Johansson så visade färsk forskning som publicerats i erkända journalen Addiction att sprututbyten inte minskar spridningen av HIV. Tvärtemot vad Johansson säger så menar forskarna inte detta enligt Reuters:

Reporting in the journal Addiction, researchers say that based on their study -- an analysis of five previous reviews of needle-exchange programs -- the evidence for the programs' effectiveness is weaker than generally thought.

However, they also stress that their review did not find needle-exchange programs to be ineffective either.

"The findings of this review should not be used as a justification to close NSPs (needle and syringe programs) or hinder their introduction," write the researchers, led by Norah Palmateer, of Health Protection Scotland, part of the UK National Health Service.

http://inform.com/politics/needleexchange-programs-work-870226a

Lögnaren Per Johansson skickade ut nyheten till alla politiker som skulle delta i omröstningen. Samma dag skrev han även en text som publicerades online på SVD Brännpunkt men som togs bort snabbt efter publicering. I texten skrev han att sprututbyte inte minskar spridningen av HIV.

 

 

Knarkkrigare mot sprututbyten har länge bedrivit en kampanj för att smutskasta den här pragmatiska vården av sprutnarkomaner. Ett annat exempel är den påstått vetenskapliga boken SPRUTUTBYTE. Denna skrift fick tummen ned i KI:s etiska nämnd men säljs ändå i RNS egen näthandel.

Trots att Per Johansson & co. åkte på storstryk i frågan om sprututbyten så fortsätter kampen mot droger. Imorgon arrangerar nykteristernas skuggmyndighet Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning (CAN) en mässa med det naziklingande namnet Mot samma mål. Per Johansson håller tal med rubriken:

”Kan svensk narkotikapolitik påverka Obama"

Det är inte svårt att förstå varför den här mannen är en samhällsfara och vill du se cannabislegalisering i USA så går det att hjälpa till här hemma genom att motverka dessa politiska krafter. Tänk på att trots mot ayatollah Johanssons mål straffas med brännmärkningen ond drogliberal!

Visste du att CAN startades av nykterhetsföreningar och har varit en myndighet? CAN har ett slags samhällsuppdrag som går ut på att veta mycket om droger. För det får organisationen 12,5 miljoner i statsbidrag varje år. Pengarna går till att anställa personer som Sofia ”drug is drugs” Modigh och andra talangfulla rubriksättare specialiserade på propaganda.

Skattebetalare sponsrar nykterismen och för det får vi en justitieminister som är polisens bitch. Det känns som en polisstat när narkotikapolisen önskar mer makt och får det. Tack vare Per Johansson så klart!

Vi måste stoppa bidragen till tankesmedjan CAN!

Dags för en kampanj? ;)

Kommentarer  

# COMMENT_TITLE_R E Den kostsamma kampen mot droger är en samhällsfaraHoly Aoly 2010-04-03 03:42
Numret som står listat på sidan jag länkade till ovan, går numera till ActNow.
http://gulasidorna.eniro.se/query/what/cs/search_word/0735004724
Svara | Svara med citat | Citera
# COMMENT_TITLE_R E Den kostsamma kampen mot droger är en samhällsfaraHoly Aoly 2010-04-03 03:39
Torgny och hundar: http://www.bockes.se/GetDoc?meta_id=1416
Svara | Svara med citat | Citera
# COMMENT_TITLE_R E Den kostsamma kampen mot droger är en samhällsfaraCannabis.se – Get Up, St 2010-03-26 14:32
[...] Den kostsamma kampen mot droger är en samhällsfara [...]
Svara | Svara med citat | Citera
# COMMENT_TITLE_R E Den kostsamma kampen mot droger är en samhällsfaraMythbuster 2010-03-25 20:26
Apropå NSPs. Läste i Metro om att våran kära Filippa Reinfeldt gav förslaget tummen ner. Anledning? jo, att ge rena sprutor till narkomaner är som att ge bort alkohol till alkoholister.
Jag har för mig att Fru Reinfeldt har fått ett jobb ganska högt upp inom sjukvården/landstinget.
På vilka meriter? Hur har människan lyckats skaffa sig meriter över huvud taget med tanke på vilka jämförelser hon gör?
Svara | Svara med citat | Citera
# COMMENT_TITLE_R E Den kostsamma kampen mot droger är en samhällsfarasquall 2010-03-25 14:00
Chen hittade detta om Torgny (hassela) och knark jyckar http://hasselagotland.se/1131
Svara | Svara med citat | Citera
# COMMENT_TITLE_R E Den kostsamma kampen mot droger är en samhällsfarasquall 2010-03-25 13:57
”Kan svensk narkotikapoliti k påverka Obama”

Jo det var ju just en snygg, lite lätt psykotisk titel, på någon jag förmodar är ett gäng väl invanda mantran och lögner.

Snubben Verkar inte ha speciellt bra koll på vad dom händer i staterna heller.. Obama administratione n har väl (på pappret) skrotat kriget mot droger, och på börjat arbetet med att föra in nationen på en mycket mjukare politisk linje. Även om USA är långt i från ett föredöme i narkotika frågor så har ändå Sverige en del att lära av Obama..
Svara | Svara med citat | Citera
# COMMENT_TITLE_R E Den kostsamma kampen mot droger är en samhällsfaraChen 2010-03-25 12:08
Holy Aoly: Hur vet du att Torgny håller på med narkotikahundar ??
Svara | Svara med citat | Citera
# COMMENT_TITLE_R E Den kostsamma kampen mot droger är en samhällsfaraHoly Aoly 2010-03-25 10:52
Vänsterpartiet vill avkriminalisera åtminstone personligt bruk, vet inte hur det ligger till med innehav.

Det här med knarkhundar på skolor kan mycket väl vara en idé som är beställd av Torgny då han bedriver just en knarkhundsverks amhet. Rätta mig om jag har fel.
Svara | Svara med citat | Citera
# COMMENT_TITLE_R E Den kostsamma kampen mot droger är en samhällsfaraEvert 2010-03-25 00:08
Kanske inga "starka", men det finns ju några som (utan att lägga ord i deras munnar!) verkar gå i den riktningen, eller i alla fall ifrågasätter svensk narkotikapolitik;
Annika Beijbom, Johan Hedin och Fredrick Federley
Det kände ni säkert till redan, men ändå...
Svara | Svara med citat | Citera
# COMMENT_TITLE_R E Den kostsamma kampen mot droger är en samhällsfarahenk 2010-03-24 23:21
Har vi någon stark politiker som förespråkar just legalisering av cannabis? Åtminstone inom medicinskt bruk. Vore kul att se en debatt bland svenska politiker
Svara | Svara med citat | Citera

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Fråga/svar