Cannabisolja mot Parkinsons sjukdom

Klippet visar bra vad cannabisolja kan göra för en människa som lider av Parkinsons sjukdom. Knarkkrigare som är emot detta och pratar om ”mörka krafter” kommer att förlora kampen.

 

 

Rick Simpson heter mannen som kämpar för att fler personer ska få tillgång till oljan innehållande cannabinoider som enligt honom botar cancer. Simpson odlar cannabis som han använder till oljan men han tjänar inte pengar på det. Myndigheterna i Kanada behandlar honom som en simpel knarkbrottsling.

Länk:

Phoenixtears (Rick Simpsons hemsida)

Cannabis by product helps reduce effects of Parkinson disease medication (forskning)

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Fråga/svar

Fördjupning

Marijuana

Marijuana eller marihuana som det ibland stavas betyder torkade blommor och blad från cannabis på mexikansk spanska. Språkforskare är osäkra på hur ordet uppkom men man vet att det etablerades i USA under 1800-talet till följd av Mexikos influens på USA i och med krig, arbetskraftemigreringen och gränshandeln mellan länderna.

Rulla joint

Det tar tid att bli en skicklig jointmekare. Erfarna stoners rullar jointen ut och in, eldar man dessutom upp överskottspapper innan klistrandet så blir det medalj i partytricks.

Hasch

På skäggsvenska heter det cannabisharts och i folkmun hasch. Som vanligt har kärt barn många namn. Vanligt förekommande är brunt, jazztobak, braja, brass, hashish (arabiska) och charas (hindi).