Antiknark-propaganda genom tiderna

Nyhetskanalen CBS undersöker cannabistrenden i USA och de reklamfilmer myndigheter använder sig av för att skrämma ungdomar. En intressant observation CBS gör är att antiknarkinformation allt mer handlar om receptbelagda läkemedel.

 

 

Skrämselpropaganda om marijuana eller cannabis verkar har nedprioriterats. Organisationen Drug Free America har tex inte producerat en antimarijuanafilm på fyra år.


Watch CBS Videos Online

Länk:
Pot No Longer Focus of Anti-Drug Campaigns

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Fråga/svar

Fördjupning

Marijuana

Marijuana eller marihuana som det ibland stavas betyder torkade blommor och blad från cannabis på mexikansk spanska. Språkforskare är osäkra på hur ordet uppkom men man vet att det etablerades i USA under 1800-talet till följd av Mexikos influens på USA i och med krig, arbetskraftemigreringen och gränshandeln mellan länderna.

Rulla joint

Det tar tid att bli en skicklig jointmekare. Erfarna stoners rullar jointen ut och in, eldar man dessutom upp överskottspapper innan klistrandet så blir det medalj i partytricks.

Hasch

På skäggsvenska heter det cannabisharts och i folkmun hasch. Som vanligt har kärt barn många namn. Vanligt förekommande är brunt, jazztobak, braja, brass, hashish (arabiska) och charas (hindi).