Obama: Ingen brukarjakt i WA och CO

Äntligen har president Obama lämnat besked i frågan hur hans administration ska agera mot delstaterna Washington och Colorado, som ju legaliserat rekreationellt bruk av cannabis genom en folkomröstning. De federala myndigheterna ska se mellan fingrarna och låter invånarna i dessa delstater inneha upp till 28 gram cannabis per person för personligt bruk. Man måste dock ha uppnått 21 års ålder för att konsumera laglig cannabis.

I en intervju med Barbara Walters från TV-bolaget ABC sa Obama igår att eftersom väljarna i Washington och Colorado har sagt sitt i den här frågan och att de federala myndigheterna är överbelastade med brottsutredningar, så är det ingalunda en hög prioritet att jaga vanliga cannabisbrukare och hemmaodlare.

"Större fiskar att fånga"

-Vi har betydligt större fiskar att fånga, yttrande han under samtalet med Walters. Det kan möjligen tolkas som ett  olycksbådande uttalande för större marijuanaproducenter, kanske även odlare av medicinsk marijuana..?

Droglagar kolliderar

Presidenten har gett statsåklagaren Eric Holden och Justitiedepartementet i uppdrag att se över de svårigheter som uppstår när federala och delstatliga droglagar kolliderar, som i det här fallet. Federalt sett är ju cannabis fortfarande en olaglig drog.

Länkar:

Marijuanabruk tillåts i delstater

Obama: Pot Users In Washington And Colorado Not A 'Top Priority'

Obama Finally Responds to Legal Pot in Colorado and Washington: Feds Won't Go After Users; No Word on Suppliers

Cannabis Consumers Safe From The Obama Administration, But Providers?

Kommentarer  

# Sv: Obama: Ingen brukarjakt i WA och COCannabis.se 2012-12-15 19:53
http://boingboing.net/2012/12/14/drug-policy-alliances-respon.html
Svara | Svara med citat | Citera

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Fråga/svar

Fördjupning

Marijuana

Marijuana eller marihuana som det ibland stavas betyder torkade blommor och blad från cannabis på mexikansk spanska. Språkforskare är osäkra på hur ordet uppkom men man vet att det etablerades i USA under 1800-talet till följd av Mexikos influens på USA i och med krig, arbetskraftemigreringen och gränshandeln mellan länderna.

Rulla joint

Det tar tid att bli en skicklig jointmekare. Erfarna stoners rullar jointen ut och in, eldar man dessutom upp överskottspapper innan klistrandet så blir det medalj i partytricks.

Hasch

På skäggsvenska heter det cannabisharts och i folkmun hasch. Som vanligt har kärt barn många namn. Vanligt förekommande är brunt, jazztobak, braja, brass, hashish (arabiska) och charas (hindi).