Kulturpolisen ogillar reggae

Polisen i södra Stockholm bedriver för närvarande kampanj mot rastafärger. Innefattar det även reggae tro? I flygblad som delas ut vid T-banestationer så står det att just sådana kläder kan vara ett tecken på att ditt barn röker gräs.

Polisen brukar ofta försvara sina trakasserier med att de är träffsäkra och att misstankarna ofta stämmer. Även om man dribblar med statistiken så att detta påstående är svårt att granska kan vi fråga oss följande; Vill vi ha ett samhälle där vissa färgkombinationer är tabu? Eller, vill vi ha ett samhälle där polisen bestämmer vad som är fin respektive ful kultur?

Lennart Paulsson, närpolischef Globen förtjänar en JO-anmälan för diskriminerande arbetsmetoder. En sådan anmälan går att göra på nätet.

Länkar:

Polisen: Rastafärger kan vara tecken på cannabisrökning

Lägg ner polisen

DUNK-DUNK... DET ÄR RAVEKOMMISSIONEN! (1998)

Kommentarer  

# Sv: Kulturpolisen ogillar reggaeMicke 2012-12-14 16:59
Trodde vi hade religionsfrihet i detta hycklarland. Rastafari är en religiös tro där man tillber guden jha och där färgerna ingår i dess symbolik, (vet ej vad färgerna står för). Då kanske man också ska förbjuda präster att klä sig svart, då svart sägs symbolisera ondska. Eller varför inte påbörja ytterligare en häxjakt på ungdomar, dvs ungdomar som bär svart, de kan ju ägna sig åt ockult verksamhet. Förbannad moralidioti!!!
Svara | Svara med citat | Citera

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Fråga/svar