Kulturpolisen ogillar reggae

Polisen i södra Stockholm bedriver för närvarande kampanj mot rastafärger. Innefattar det även reggae tro? I flygblad som delas ut vid T-banestationer så står det att just sådana kläder kan vara ett tecken på att ditt barn röker gräs.

Polisen brukar ofta försvara sina trakasserier med att de är träffsäkra och att misstankarna ofta stämmer. Även om man dribblar med statistiken så att detta påstående är svårt att granska kan vi fråga oss följande; Vill vi ha ett samhälle där vissa färgkombinationer är tabu? Eller, vill vi ha ett samhälle där polisen bestämmer vad som är fin respektive ful kultur?

Lennart Paulsson, närpolischef Globen förtjänar en JO-anmälan för diskriminerande arbetsmetoder. En sådan anmälan går att göra på nätet.

Länkar:

Polisen: Rastafärger kan vara tecken på cannabisrökning

Lägg ner polisen

DUNK-DUNK... DET ÄR RAVEKOMMISSIONEN! (1998)

Kommentarer  

# Sv: Kulturpolisen ogillar reggaeMicke 2012-12-14 16:59
Trodde vi hade religionsfrihet i detta hycklarland. Rastafari är en religiös tro där man tillber guden jha och där färgerna ingår i dess symbolik, (vet ej vad färgerna står för). Då kanske man också ska förbjuda präster att klä sig svart, då svart sägs symbolisera ondska. Eller varför inte påbörja ytterligare en häxjakt på ungdomar, dvs ungdomar som bär svart, de kan ju ägna sig åt ockult verksamhet. Förbannad moralidioti!!!
Svara | Svara med citat | Citera

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Fråga/svar

Fördjupning

Marijuana

Marijuana eller marihuana som det ibland stavas betyder torkade blommor och blad från cannabis på mexikansk spanska. Språkforskare är osäkra på hur ordet uppkom men man vet att det etablerades i USA under 1800-talet till följd av Mexikos influens på USA i och med krig, arbetskraftemigreringen och gränshandeln mellan länderna.

Rulla joint

Det tar tid att bli en skicklig jointmekare. Erfarna stoners rullar jointen ut och in, eldar man dessutom upp överskottspapper innan klistrandet så blir det medalj i partytricks.

Hasch

På skäggsvenska heter det cannabisharts och i folkmun hasch. Som vanligt har kärt barn många namn. Vanligt förekommande är brunt, jazztobak, braja, brass, hashish (arabiska) och charas (hindi).