Mer pengar i sjön: 35 miljoner mot cannabis

Nu ska ännu mera pengar kastas i sjön. Under namnet Trestad 2 ska Stockholm, Malmö och Göteborg göra en "..gemensam satsning för att minska cannabisanvändningen hos unga.."
Regeringen ska stå för fiolerna, vilket kommer att kosta skattebetalarna 35 miljoner bortkastade kronor under tre år.


Eftersom var femte elev på gymnasiet enligt regeringens egen rapport någon gång använt cannabis, placerar den sig utan konkurrens som nummer ett bland svensk s k narkotika. Då i synnerhet storstadsungdomar använder sig av den indiska hampan som rekreationsdrog, har regeringen valt ut dessa områden till satsningen.


Trestad 2-projektet ska pågå fram till 2014. Man ska koncentrera sig på tidiga insatser och förebyggande arbete samt behandling.

Tidigare satsning fiasko

En tidigare satsning mot narkotika, tobak och alkohol i Malmö ägde rum 2002. Då gick inte färre än sju stora aktörer, bland annat Region Skåne, Polisen, Tullverket och Malmö stad, in med flera miljoner kronor.  En senare utvärdering visade dock att man kapitalt misslyckats med att genomföra intentionerna med projektet.

Ny satsning- större fiasko?

Det hindrar naturligtvis inte de nitiska brottsbekämparna från att göra ett nytt försök, även om utgången den här gången riskerar att bli ett ännu större fiasko. Dagens ungdomar är ju bevars (tack vare nätet) betydligt mera välinformerade än vad de brukade vara förr i världen.

Länkar:

Samlade krafter mot cannabis

Trestad 2 och kampanjer mot cannabis

Kommentarer  

+2 # COMMENT_TITLE_R E Mer pengar i sjön: 35 miljoner mot cannabisJonas 2012-05-07 11:47
Ja suck. Så var dessa dårar igång igen. Man blir så trött som skattebetalare att behöva indirekt bidra till denna terror mot alla dessa individer. Och än värre när de riktar sin ilska mot ungdomarna. Liv som ännu inte hunnit ens fått smaka på vuxenvärlden riskerar att få sina liv förstörda av denna förtryckarmaskin.
Det är så fullständigt uppåt väggarna.

Visst ungdomar borde ta det lugnt med alla former av droger. Men man beter sig inte så här för att lyfta fram det budskapet.
Svara | Svara med citat | Citera
+1 # COMMENT_TITLE_R E Mer pengar i sjön: 35 miljoner mot cannabisNesse 2012-05-06 18:45
Fan va sjukt.......
Svara | Svara med citat | Citera

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Fråga/svar

Fördjupning

Marijuana

Marijuana eller marihuana som det ibland stavas betyder torkade blommor och blad från cannabis på mexikansk spanska. Språkforskare är osäkra på hur ordet uppkom men man vet att det etablerades i USA under 1800-talet till följd av Mexikos influens på USA i och med krig, arbetskraftemigreringen och gränshandeln mellan länderna.

Rulla joint

Det tar tid att bli en skicklig jointmekare. Erfarna stoners rullar jointen ut och in, eldar man dessutom upp överskottspapper innan klistrandet så blir det medalj i partytricks.

Hasch

På skäggsvenska heter det cannabisharts och i folkmun hasch. Som vanligt har kärt barn många namn. Vanligt förekommande är brunt, jazztobak, braja, brass, hashish (arabiska) och charas (hindi).