Agaton 16, "Accepterat ta sig en jolle.."

Agaton heter en av de högstadieelever på Åsöskolan på Södermalm i Stockholm som härom dagen fick följa med Södermalms-polisen på vittnesförhör. Det som utreddes var misstankar om drogförsäljning på Åsö grundskola.

Agaton är 16 år och han tror att det faktum att han sedan en tid tillbaka går på samtal hos Maria ungdom är en trolig anledning till att han också togs in till förhör. Han anser att det numera känns socialt accepterat att ”ta sig en jolle” efter plugget eller på något party.
– Jag skulle inte bli förvånad om det blivit lika vanligt som alkohol. Det känns så, säger han til DN:s Stocholmsupplaga av nättidningen.

I de tre största svenska städerna Stockholm, Göteborg och Malmö svarar mer än var femte gymnasieelev att de någon gång har använt cannabis.

Länk:

”Cannabis lika vanligt som alkohol”

Oroande att fler unga röker cannabis

"Myrtrafiken" ökar starkt


Kommentarer  

+2 # Unga och cannabisTetra 2012-05-04 10:14
Om jag var ung idag, och visste vad forskningen säger om ungas hjärnor när de röker cannabis, alltså unga personer mellan 13-21, så skulle jag definitivt inte röka cannabis! Man riskerar ju permanenta kognitions skador och minnesstörninga r! Detta är det allvarligaste problemet med cannabis, unga måste få veta riskerna. Jag är för en legalisering och reglering av cannabis, men sanningen och forskningen måste fram i ljuset kring dessa saker. Allvaret måste ut om riskerna för unga. Annars är det en mkt harmlös drog, särskilt om den inte missbrukas, utan brukas med ansvar.
Svara | Svara med citat | Citera

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Fråga/svar