Landskronabo åtalad för 269 dilar

I går åtalades en 25-årig landskronabo för att ha sålt cannabis 269 gånger under tidsperioden 1:a dec 2010 till 24:e nov 2011. Bevisningen bygger på avsända massutskick via SMS av typen: "nytt kashmir riktigt bra".
I något som sannolikt är den största langningsutredningen någonsin i Landskrona, har ett 60-tal ungdomar förhörts och c:a 100 namn har förekommit i polisutredningen. Den sammanlagda mängden cannabis som åtalet gäller, är dock inte anmärkningsvärt stor; 203 gram cannabis.

Kundkretsen uppges till större delen ha utgjorts av "vanliga, skötsamma skolungdomar", enligt SVT:s Sydnytt.

25-åringens marknadsföringsmetoder bestod i att sända mass-SMS till tänkbara spekulanter med ordalydelser som t ex: "Marockansk dunder inne" eller det lite mer diskreta "Nytt gott inne".

Han har suttit häktad sedan 2:a december förra året.

Länkar:

Knarkreklam till unga via sms

Åtalas för att ha sålt cannabis 269 gånger


Kommentarer  

# Avkriminalisera Cannabis NU !anon ymus 2012-04-14 09:15
Avkriminaliseri ng på G eller har Svensk Narkotikapoliti k fått hjärnblödning ?

Allt fler sk tunga namn runt om i världen vill ha en avkriminalisering.

Vem tror att en lag kan förbjuda medborgare att nyttja en växt som sägs förhindra,stopp a cancer ?
och som dessutom är sååå go.
Svara | Svara med citat | Citera

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Fråga/svar

Fördjupning

Marijuana

Marijuana eller marihuana som det ibland stavas betyder torkade blommor och blad från cannabis på mexikansk spanska. Språkforskare är osäkra på hur ordet uppkom men man vet att det etablerades i USA under 1800-talet till följd av Mexikos influens på USA i och med krig, arbetskraftemigreringen och gränshandeln mellan länderna.

Rulla joint

Det tar tid att bli en skicklig jointmekare. Erfarna stoners rullar jointen ut och in, eldar man dessutom upp överskottspapper innan klistrandet så blir det medalj i partytricks.

Hasch

På skäggsvenska heter det cannabisharts och i folkmun hasch. Som vanligt har kärt barn många namn. Vanligt förekommande är brunt, jazztobak, braja, brass, hashish (arabiska) och charas (hindi).