Goda nyheter om medicinsk cannabis

altSenaste numret av IACM:s nyhetsbrev Cannabinoid Medicine innehåller flera goda nyheter om cannabisens medicinska verkningar.
Bl a handlar det om hur drogen bromsar upp HI-viruset i sena skeden av AIDS, reducerar opioidframkallande inflammatoriska tillstånd i hjärnan och stimulerar hudens produktion av melanin samt många fler intressanta och lovande nya forskningsrön om cannabisens roll inom modern medicin.

Länk:

IACM-Bulletin of 25 March 2012Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Fråga/svar

Fördjupning

Marijuana

Marijuana eller marihuana som det ibland stavas betyder torkade blommor och blad från cannabis på mexikansk spanska. Språkforskare är osäkra på hur ordet uppkom men man vet att det etablerades i USA under 1800-talet till följd av Mexikos influens på USA i och med krig, arbetskraftemigreringen och gränshandeln mellan länderna.

Rulla joint

Det tar tid att bli en skicklig jointmekare. Erfarna stoners rullar jointen ut och in, eldar man dessutom upp överskottspapper innan klistrandet så blir det medalj i partytricks.

Hasch

På skäggsvenska heter det cannabisharts och i folkmun hasch. Som vanligt har kärt barn många namn. Vanligt förekommande är brunt, jazztobak, braja, brass, hashish (arabiska) och charas (hindi).