”Cannabisbyn” Rasquera glad över reklamen

altDen kvinna som ursprungligen kom med idén att den katalanska byn/småstaden Rasquera i Tarragona-provinsen skulle förbättra sin ekonomiska situation genom att hyra ut odlingsbar mark till en cannabisclub i Barcelona, anklagas nu för drogförsäljning.
I samband med att hon arresterades, gjorde den spanska polisen ett beslag av 1,3 kilo marijuana, värderat till 5.700 € (cirka  51 000 SEK). Kvinnan är chef vid Barcelona Self-Use Cannabis Association. Fyra medlemmar i gruppen har också åtalats.

Under tiden som detta rättsliga spektakel utspelar sig, förbereder sig byborna i Rasquera för att hålla en omröstning 10april för att besluta om det ev plantagen. Borgmästaren Bernat Pellisa sade att inga politiska påtryckningar skulle påverka stadshusets beslut i frågan. Pellisa noterade också att mediabevakningen av cannabisprojektet motsvarade en reklamkostnad för byn på ungefärligen 2.4 miljoner € (ung 21 miljoner SEK).

Länkar:

Spain: President of cannabis consumer group arrested

Woman who is promoting a cannabis plantation in Catalan village is arrested

Spanien: Legal cannabisodling- en väg ut ur skulderna?

Will cannabis be the saviour or scourge of Rasquera?

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Fråga/svar

Fördjupning

Marijuana

Marijuana eller marihuana som det ibland stavas betyder torkade blommor och blad från cannabis på mexikansk spanska. Språkforskare är osäkra på hur ordet uppkom men man vet att det etablerades i USA under 1800-talet till följd av Mexikos influens på USA i och med krig, arbetskraftemigreringen och gränshandeln mellan länderna.

Rulla joint

Det tar tid att bli en skicklig jointmekare. Erfarna stoners rullar jointen ut och in, eldar man dessutom upp överskottspapper innan klistrandet så blir det medalj i partytricks.

Hasch

På skäggsvenska heter det cannabisharts och i folkmun hasch. Som vanligt har kärt barn många namn. Vanligt förekommande är brunt, jazztobak, braja, brass, hashish (arabiska) och charas (hindi).