Branson bad Obama om en spliff

altOm man blir inbjuden till Vita Huset och får audiens för någon minuts samtal med den amerikanske presidnten; vad säger man lämpligen då..? I Sir Richard Bransons fall, så frågar man om värden händelsevis kan bjuda på en spliff, vilket var exakt vad den drogliberale legaliseringsförkämpen gjorde när han var inviterad till middag i Vita Huset tillsammans med bl a brittiske premiärministern David Cameron förra veckan,

“I asked him if I could have a spliff”, berättade Richard Branson inför en grupp intresserade dagen efter middagen.

Visserligen skojade Branson, som naturligtvis fick svaret att inga spliffar fanns att tillgå vid det här tillfället, men hans till synes skämtsamt oförargliga fråga utgjorde dock en vink till Obama beträffande frågan om cannabislegalisering; att den är angelägen och inte längre bör bli föremål för presidentens psykologiska förträngningsmekanismer.

Länkar:

Richard Branson Asks Obama for a Spliff at the White House

Richard Branson: I asked for weed at White House

Richard Branson (Sorta) Asked Obama For A Spliff

Knarkkriget ifrågasätts

Exledare: Legalize it!

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Fråga/svar

Fördjupning

Marijuana

Marijuana eller marihuana som det ibland stavas betyder torkade blommor och blad från cannabis på mexikansk spanska. Språkforskare är osäkra på hur ordet uppkom men man vet att det etablerades i USA under 1800-talet till följd av Mexikos influens på USA i och med krig, arbetskraftemigreringen och gränshandeln mellan länderna.

Rulla joint

Det tar tid att bli en skicklig jointmekare. Erfarna stoners rullar jointen ut och in, eldar man dessutom upp överskottspapper innan klistrandet så blir det medalj i partytricks.

Hasch

På skäggsvenska heter det cannabisharts och i folkmun hasch. Som vanligt har kärt barn många namn. Vanligt förekommande är brunt, jazztobak, braja, brass, hashish (arabiska) och charas (hindi).