"Amerikanska cannabismotsägelser"

Sidan TakePart har tagit fram slagkraftig infografik om politiken och juridiken i USA. Innehållet handlar om att intresset för att legalisera cannabis (marijuana) har ökat påtagligt under en 40-årsperiod och att stödet bland den amerikanska allmänheten FÖR en legalisering nu är större än någonsin.

Bland den minoritet som fortfarande förespråkar repressiv drogpolitik och strafftänkande återfinner vi dessvärre statliga och federala lagstiftare.


Länk:

Infographic: Wack Weed Attitudes

Mer på temat USA:

USA: Vinden vänder

USA: Majoriteten amerikaner vill legalisera weed

USA: 55% stöder legalisering

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Fråga/svar

Fördjupning

Marijuana

Marijuana eller marihuana som det ibland stavas betyder torkade blommor och blad från cannabis på mexikansk spanska. Språkforskare är osäkra på hur ordet uppkom men man vet att det etablerades i USA under 1800-talet till följd av Mexikos influens på USA i och med krig, arbetskraftemigreringen och gränshandeln mellan länderna.

Rulla joint

Det tar tid att bli en skicklig jointmekare. Erfarna stoners rullar jointen ut och in, eldar man dessutom upp överskottspapper innan klistrandet så blir det medalj i partytricks.

Hasch

På skäggsvenska heter det cannabisharts och i folkmun hasch. Som vanligt har kärt barn många namn. Vanligt förekommande är brunt, jazztobak, braja, brass, hashish (arabiska) och charas (hindi).