Centrum För Narkotikavetenskap (CNV)

Facebook-gruppen CNV är skapad av bl a Alexander Bard. Det är en samlingsplats för de som anser att Sveriges narkotikapolitik behöver bli mindre fördömande och moraliserande. Att makthavare behöver ta mer hänsyn till forskning som stöder skademinimering istället för noll tolerans.

CNV startades nyligen men har redan över 200 medlemmar och har redan resulterat i att en massa intressant och seriös information samlats in.

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Fråga/svar

Fördjupning

Marijuana

Marijuana eller marihuana som det ibland stavas betyder torkade blommor och blad från cannabis på mexikansk spanska. Språkforskare är osäkra på hur ordet uppkom men man vet att det etablerades i USA under 1800-talet till följd av Mexikos influens på USA i och med krig, arbetskraftemigreringen och gränshandeln mellan länderna.

Rulla joint

Det tar tid att bli en skicklig jointmekare. Erfarna stoners rullar jointen ut och in, eldar man dessutom upp överskottspapper innan klistrandet så blir det medalj i partytricks.

Hasch

På skäggsvenska heter det cannabisharts och i folkmun hasch. Som vanligt har kärt barn många namn. Vanligt förekommande är brunt, jazztobak, braja, brass, hashish (arabiska) och charas (hindi).