Simpsons möter Cheech/Chong

Lite goda nyheter för oss som är nostalgiskt sinnade; i senaste avsnittet av Simpsons (som nu är inne på sin 22:a säsong), får vi i avsnittet "Midsummer's Nice Dream" återknyta bekantskapen med de ikonförklarade rökakomikerna ”Cheech” Marin och Tommy Chong.

Kommer du ihåg det amerikanska komikerparet Cheech & Chong, som under 70- och 80-talet förgyllde vår tillvaro med bl a cannabisfilmer som kultförklarade Upp i rök och dess uppföljare, där bl a Nice Dreams ingick? Tommy Chong figurerar dessutom i That '70s Show, som ju sänts i svenska TV4.

 

Frågande Bart
Om svaret på den frågan är ”Nej”, så är du förmodligen, i likhet med Bart för ung att göra det.  Bart frågar i avsnittet Homer: "Who the hell are Cheech & Chong?". Homer förklarar att Cheech & Chong är motsvarigheten till våra dagars Beavis and Butthead, vilket han inte har så mycket för. Barts nästa fråga lyder nämligen: "Who's Beavis and Butthead?"
Mmm... så är det ju; det uppväxande släktet har naturligtvis inte samma referensramar som en old geezer like me och kan därför inte förstå vissa anspelningar från det äldre gardet. :)

 

Återförenade
I senaste avsnittet ("Midsummer's Nice Dream") av Matt Groenings populära TV-serie Simpsons får vi som redan känner till dem alltså möjlighet att återknyta bekantskapen med rökakomikerna Richard ”Cheech” Marin och Tommy Chong, som på senare år återförenats.

I Chong
Chong dömdes för övrigt till nio månaders fängelse 2003 för att han ”gjort förberedelser för att sälja drogtillbehör”. Det resulterade i boken ”I Chong”, vars uppläggning är i det närmaste identisk med strukturen i den storsäljande kinesiska spådomsboken”I Ching”.

 


Länkar:

 

Cheech and Chong on 'The Simpsons'

Tommy Chong

Cheech Marin

Cheech & Chong

Cheech and Chong Fan News

The I Chong: Meditations from the Joint

 

Kommentarer  

# COMMENT_TITLE_R E Simpsons möter Cheech/Chongpurple gypsy 2011-03-19 02:32
Någon:
Ja, det var inte så där super. De flesta tv-programmen är inte speciellt bra längre, tyvärr. Men det finns guldklimpar här och där! Cheech & Chong var som bäst när de gjorde sina första album/sketcher, precis som Homer lyssnade på. That's some good ol' (stoner) comedy.
Svara | Svara med citat | Citera
# COMMENT_TITLE_R E Simpsons möter Cheech/ChongNÃ¥gon 2011-03-18 20:27
Var verkligen glad över att se ett sånt här avsnitt av Simpsons... Tyvärr tycker jag det inte blev så bra i slutändan, kanske fick för höga förhoppningar när Cheech & Chong var med?
Svara | Svara med citat | Citera
# COMMENT_TITLE_R E Simpsons möter Cheech/Chongpurple gypsy 2011-03-18 18:20
Ja, det var ett rätt trevligt avsnitt, det här. Gillade den diamant-drypand e scenen starkt, men det märks ju vad skaparna är för typ av folk, definitivt!
Svara | Svara med citat | Citera
# COMMENT_TITLE_R E Simpsons möter Cheech/ChongSkutt 2011-03-18 13:46
Fuckin a! Simpsons är bra igen!
Svara | Svara med citat | Citera

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Fråga/svar

Fördjupning

Marijuana

Marijuana eller marihuana som det ibland stavas betyder torkade blommor och blad från cannabis på mexikansk spanska. Språkforskare är osäkra på hur ordet uppkom men man vet att det etablerades i USA under 1800-talet till följd av Mexikos influens på USA i och med krig, arbetskraftemigreringen och gränshandeln mellan länderna.

Rulla joint

Det tar tid att bli en skicklig jointmekare. Erfarna stoners rullar jointen ut och in, eldar man dessutom upp överskottspapper innan klistrandet så blir det medalj i partytricks.

Hasch

På skäggsvenska heter det cannabisharts och i folkmun hasch. Som vanligt har kärt barn många namn. Vanligt förekommande är brunt, jazztobak, braja, brass, hashish (arabiska) och charas (hindi).