Simpsons möter Cheech/Chong

Lite goda nyheter för oss som är nostalgiskt sinnade; i senaste avsnittet av Simpsons (som nu är inne på sin 22:a säsong), får vi i avsnittet "Midsummer's Nice Dream" återknyta bekantskapen med de ikonförklarade rökakomikerna ”Cheech” Marin och Tommy Chong.

Kommer du ihåg det amerikanska komikerparet Cheech & Chong, som under 70- och 80-talet förgyllde vår tillvaro med bl a cannabisfilmer som kultförklarade Upp i rök och dess uppföljare, där bl a Nice Dreams ingick? Tommy Chong figurerar dessutom i That '70s Show, som ju sänts i svenska TV4.

 

Frågande Bart
Om svaret på den frågan är ”Nej”, så är du förmodligen, i likhet med Bart för ung att göra det.  Bart frågar i avsnittet Homer: "Who the hell are Cheech & Chong?". Homer förklarar att Cheech & Chong är motsvarigheten till våra dagars Beavis and Butthead, vilket han inte har så mycket för. Barts nästa fråga lyder nämligen: "Who's Beavis and Butthead?"
Mmm... så är det ju; det uppväxande släktet har naturligtvis inte samma referensramar som en old geezer like me och kan därför inte förstå vissa anspelningar från det äldre gardet. :)

 

Återförenade
I senaste avsnittet ("Midsummer's Nice Dream") av Matt Groenings populära TV-serie Simpsons får vi som redan känner till dem alltså möjlighet att återknyta bekantskapen med rökakomikerna Richard ”Cheech” Marin och Tommy Chong, som på senare år återförenats.

I Chong
Chong dömdes för övrigt till nio månaders fängelse 2003 för att han ”gjort förberedelser för att sälja drogtillbehör”. Det resulterade i boken ”I Chong”, vars uppläggning är i det närmaste identisk med strukturen i den storsäljande kinesiska spådomsboken”I Ching”.

 


Länkar:

 

Cheech and Chong on 'The Simpsons'

Tommy Chong

Cheech Marin

Cheech & Chong

Cheech and Chong Fan News

The I Chong: Meditations from the Joint

 

Lägg till kommentar