Fortsatt ledning för "Ja" till Prop 19

[caption id="attachment_11032" align="aligncenter" width="333" caption="Ja-sidan leder fortfarande, men...."][/caption]

PPP (Public Policy Polling) har i en nyligen genomförd enkät (en vecka gammal) noterat att Ja-sidan i Prop 19-frågan leder med 47/38%. Det innebär att mariginalen sedan juliundersökningen krympt något, eftersom Nej-sidan då hade endast 36% av rösterna, medan Ja-sidan hade 52%.
En intressant iakttagelse man kan göra i det här sammanhanget är att frågan inte följer partilinjerna i samma utsträckning som vanligt. 56% av demokraterna stöder legalisering av cannabis i Kalifornien, medan 28% av dem motsätter sig detta. I det republikanska lägret är motsvarande siffror 30% för och 57% emot legalisering.

 

Länkar:

 

Prop 19, Initiative to Legalize Marijuana in California, Favored 47% – 38% in New Poll

New poll numbers on Prop. 19

Marijuana in the California Election

Kommentarer  

# COMMENT_TITLE_R E Fortsatt ledning för "Ja" till Prop 19Nox 2010-09-25 23:22
Hoppas detta går vägen, och att världen följer efter :-)
Svara | Svara med citat | Citera

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Fråga/svar

Fördjupning

Marijuana

Marijuana eller marihuana som det ibland stavas betyder torkade blommor och blad från cannabis på mexikansk spanska. Språkforskare är osäkra på hur ordet uppkom men man vet att det etablerades i USA under 1800-talet till följd av Mexikos influens på USA i och med krig, arbetskraftemigreringen och gränshandeln mellan länderna.

Rulla joint

Det tar tid att bli en skicklig jointmekare. Erfarna stoners rullar jointen ut och in, eldar man dessutom upp överskottspapper innan klistrandet så blir det medalj i partytricks.

Hasch

På skäggsvenska heter det cannabisharts och i folkmun hasch. Som vanligt har kärt barn många namn. Vanligt förekommande är brunt, jazztobak, braja, brass, hashish (arabiska) och charas (hindi).