MedCan i Tyskland

[caption id="attachment_10487" align="aligncenter" width="511" caption="Nu verkar det vara grönt för medicinsk marijuana i Tyskland"][/caption]

Lagstiftarna är beredda att godkänna användningen av medicinsk marijuana i Tyskland. Den medicinska cannabisen kommer snart att vara tillgänglig, sedan center-höger-koalitionen gjort förberedelser för banbrytande förändringar i droglagarna, enligt en talesman för den statliga folkhälsan.
Så snart lagen har justerats, kan läkare skriva ut recept och apoteken kommer att bli auktoriserade att sälja plantan, sade en medlem i koalitionspartiet FDP:s (Fria Demokratiska Partiet) ungdomssektion.


 

Marijuana kommer även att tillåtas som smärtlindring för obotligt sjuka i terminalstadiet på olika vårdinrättningar och därmed utgöra en legal del av deras förråd av akuta smärtstillande mediciner.

-I och med det här kommer de sjukaste patienterna alltid att ha tillgång till en smärtlindrande substans, sade Ulrike Flack, FDP:s talesman i hälsofrågor.

Den nya lagen kommer att göra slut på en utdragen kamp mellan tyska myndighetspersoner, läkare och sjukförsäkringsfolk beträffande användningen av testad och godkänd örtterapi när det gäller behandling av smärta som härrör från sjukdomar som cancer och multipel skleros.

Enligt International Association for Cannabinoid Medicines (ACM), har endast 40 personer i landet för närvarande fått recept på medicinsk marijuana, även om polisen i regel tillåter mindre mängder för eget bruk.
Så sent som för två år sedan röstade de konservativa Kristdemokraterna, FPD och mitten-vänster-Socialdemokraterna mot en uppmjukning av de medicinska marijuanalagarna. De hade låtit sig övertygas av motståndarnas påståenden om cannabisens tillvänjningsrisk och deras skepsis inför plantans medicinska fördelar.

Länkar:

Lawmakers ready to approve use of medical marijuana

Germany Ready to Approve Medical Marijuana

Kommentarer  

# COMMENT_TITLE_R E MedCan i Tysklandsamzodiac 2010-08-22 16:53
Lyckosamt är ordet, sa Bull. ;-)
Svara | Svara med citat | Citera
# COMMENT_TITLE_R E MedCan i TysklandX 2010-08-20 21:34
Men så trevligt för tyskarna!
Tänk om vi här i Sverige någon gång framöver kommer att få uppleva samma tillgång till Cannabis.

I dagsläget ser det ju fortfarande rätt så mörkt ut. Men det är mycket fint att se att ett land som Tyskland, som ligger relativt nära Sverige, kommer att få denna möjlighet.

Vi vet ju redan att Cannabis fungerar utmärkt som medicin. Det vore mycket lyckosamt om Sveriges myndigheter i framtiden kommer att förstå det.
Svara | Svara med citat | Citera

Lägg till kommentar

Säkerhetskod
Uppdatera

Fråga/svar

Fördjupning

Marijuana

Marijuana eller marihuana som det ibland stavas betyder torkade blommor och blad från cannabis på mexikansk spanska. Språkforskare är osäkra på hur ordet uppkom men man vet att det etablerades i USA under 1800-talet till följd av Mexikos influens på USA i och med krig, arbetskraftemigreringen och gränshandeln mellan länderna.

Rulla joint

Det tar tid att bli en skicklig jointmekare. Erfarna stoners rullar jointen ut och in, eldar man dessutom upp överskottspapper innan klistrandet så blir det medalj i partytricks.

Hasch

På skäggsvenska heter det cannabisharts och i folkmun hasch. Som vanligt har kärt barn många namn. Vanligt förekommande är brunt, jazztobak, braja, brass, hashish (arabiska) och charas (hindi).