Artiklar

Sponsras SNPF av Polismyndigheten?

  • Skriven av Cannabis.se

Sedan 2015 har Polismyndigheten betalat ca en halv miljon kr till Svenska Narkotikapolisföreningen (SNPF). Det rör sig totalt om 55 utbetalningar. Det handlar bl a om köp av böcker.

När vi frågade om vem som är angiven referens inom polismyndigheten för en utbetalning så fick vi svaret att sekretess gäller, med hänvisning till 18 kap. 1 § Offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) (OSL).

Betalningsmottagare:
Svenska Narkotikapolisföreningen, orgnr. 857205-3463.
Totalt belopp:
474770,30 kr

Det behövs en standard vid test av cannabinoider!

  • Skriven av Cannabis.se

Enligt en känd profil kan CBD-produkter som har lägre än de angivna halterna av CBD ha sålts under ett halvt års tid på den svenska marknaden! Detta kan förstås skaka om branschen men å andra sidan saknas det standarder bland laboratorium som mäter nivåer av cannabinoider i cannabis och hampa.

Nu har det uppstått en hätsk diskussion på Facebook om produkternas verkliga halter av cannabinoider. På ena sidan står Kenneth Holk, tidigare verksam inom företaget Scandinavian Hemp, och på den andra två av hans tidigare konkurrenter- Per Dahlin på Kolloidaltguldochsilver.se samt Robert Nilsson på Hampabonden.se.

Hela historien började enligt Kenneth Holk med att Scandinavian Hemp prövade ett nytt labb i Nederländerna -Cannabytics.
De blev förvånade av resultaten och skickade då in såväl växtmaterial som olja från sina konkurrenter till ett spanskt labb, vars resultat visade avsevärt lägre halter. Det spanska labbet som Kenneth Holk använt för att testa produkter heter Fundación Canna.

Cannabis - Vi har inte ens kontroll på gott och blandat!

  • Skriven av Cannabis.se

Alexander Breeze från scientologiska frontorganisationen Droginformation.nu (ä.k. "I say no drugs") föreläste häromdagen för barn i en skola i Kortedala, Göteborg.

I ett klipp publicerat på deras Facebook-sida menar han att eftersom vi inte ens kan kontrollera vårt ätande så kan en löjlig föreställd cannabisanvändare, såklart inte kontrollera sitt rökande. Breeze har tidigare kritiserats hårt i media och av forskare.

Ska vi verkligen låta representanter från en fastställt kriminell sekt föreläsa för väldigt unga elever i våra skolor? Svensk narkotikapolitik möjliggör det här och i slutändan är det bekostat av skattepengar.

Klicka på läs mer efter bilden för att läsa vad som sas till eleverna.


(Bilden är ett montage med Alexander Breeze och scientologins gud Xenu.)

Annons