Artiklar

Polischef i Uppsala motverkar granskning

  • Skriven av Cannabis.se

I förra veckan uppmärksammade Metapolisen att polisen i Uppsala retweetar debattinlägg från Svenska Narkotikapolisföreningen (SNPF).
Självfallet ska inte skattemedel användas till att sprida propaganda från en extrem lobbyorganisation och därför kontaktade vi polisen för att ställa frågor gällande detta. Två enkla frågor som handlade om huruvida det är lämpligt att polisen sprider SNPFs budskap på sociala medier och vem som skrivit/publicerat tweeten.

Magnus Westergren Polisen Uppsala

Efter helgen återkom Magnus Westergren (Gruppchef Uppsala/Knivsta) med ett mail som bara hänvisade till JO/JK. Vi svarar och påminner om hans skyldigheter som tjänsteman och myndighetsföreträdare. Han följer alltså inte lagen som innebär att polisen måste tillhandahålla ett myndighetsbeslut underskrivet av en jurist. Till slut skickar han bara samma svar om JO/JK tillbaka.

Cannabisolja som botar cancer?

  • Skriven av Cannabis.se

Nyligen skrev media om David Persson som mirakulöst blivit cancerfri efter flera års kamp mot tumörer i nacken och hjärnan. Det var en ovanlig nyhet i Sverige därför att det handlade om det tabubelagda ämnet cannabis och cancer.
Ganska snabbt efter publiceringarna gjorde flera tidningar ändringar i sina texter och uppgifter redigerades bort, men Internet glömmer ej...

Lagret tillbaka!

  • Skriven av Sam

Kennet olk på Scandinavian Hemp låter älsa via sin Facebooksida att lagret är tillbaka efter polisens tillslag och beslagtagande av samtliga produkter. Dessutom är produkterna fortfarande lagliga,

Svenska tullen kränker brevhemligheten

  • Skriven av Cannabis.se

Ett brev skickat inrikes innehållandes narkotika har stoppats av tullen och resulterade i en underrättelse om beslag i postförsändelse.
Det underliga är att det ens är tullverket som hört av sig och att de skriver i underrättelsen att narkotika beslagtagits i en försändelse från utlandet, med hänvisningar till smugglingslagen (2000:1225) så meddelas även att det kommer att destrueras.

Lagret tillbaka!

  • Skriven av Sam

Kenneth Holk från Scandinavian hemp meddelar genom sin Facebooksida att det i oktober av polisen beslagtagna lagret är tillbaka och att det fortfarande är lagligt.
Enligt Kenneth blev han kontaktad av polisen tidigare idag och ombads hämta de beslagtagna produkterna före klockan 15, vilket tyder på att HD inte tar upp ärendet.