Artiklar

Hampans Historia - En Svensk Historia

  • Skriven av Cannabis.se

Få växter har en sådan stark relation till människan som hampa, vår gemensamma historia sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden. I Sverige har hampan nyttjats av stort inflytande under både vikingatiden och stormaktstiden. Låt historien om hampa börja.

De äldsta spåren av hampa är daterat minst 10 000 år [1] tillbaka i tiden, andra källor tyder på ett användande längre tillbaka än så. Många av de stora civilisationer vi vet om idag har nyttjat hampan på olika vis. Allt ifrån det kinesiska riket, egypterna och romarna. Växten har troligtvis sitt ursprung i bergskedjorna i Asien, och spred sig via handelsleder till Afrika och Europa. Senare korsade hampa haven till Amerika och med hjälp av kolonisatörerna.

Hampan har under med tiden fallit i glömska, trots att denna högt värderade växt försörjt mänskligheten med alltifrån fibrer, tyger, mat, medicin, byggmaterial och en nästintill oändlig uppsjö av andra användningsområden.

Vägra Pissa!

  • Skriven av Cannabis.se
Vägra Pissa! Avkriminalisera Cannabis!

Facebook-gruppen Avkriminalisera Cannabis (AKC) har tagit fram en flyer för att informera om dina rättigheter vid polisens kontroller. Kampanjen med namnet "Vägra Pissa" är en uppmaning till alla som blir utsatta för polisens meningslösa jakt på brukare, att slösa polisens resurser och översvämma systemet med tidsödande sjukhusbesök för att ta blodprov. 

Hon kan mista vårdnaden över dottern p g a medicinsk cannabis

  • Skriven av Cannabis.se

Angela de Cabo riskerar att förlora vårdnaden av sin dotter för att hon brukar legal cannabis-medicin och är en aktivist. I en live-video på Facebook berättade Angela om hennes version och avslutade provokativt med att röka sin medicin. Försvarstalet har nu setts av över 68 000 personer!

Hon har en obotlig form av cancer men vill inte bli behandlad med de opioider som sjukvården erbjudit henne, eftersom beroenderisken är för stor. Istället föredrar hon att använda cannabis som hon fått legalt i Danmark för smärtlindring.

När Angela kämpat för att få cannabis utskrivet på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg, fick hon höra att det inte var aktuellt. Detta trots att hon tidigare fått recept på Sativex av en svensk läkare!
Angelas svar blev att åka till läkaren Tina Horsted på Clinic Horsted i Danmark och få Bedrocan på legal väg. Det är den medicin hon idag använder för att lindra smärtan.

AMD är narkofascister

  • Skriven av Cannabis.se

Anhöriga Mot Droger (AMD) är en fundamentalistisk organisation som tillhör det förflutna. Den bildades när ordförande Lena Larsson manövrerades ut från Föräldraföreningen Mot Narkotika (FMN) pga hennes extrema åsikter. Hon startade då AMD, Larssons drivkraft är ingen hemlighet, hennes dotter dog av en heroinöverdos som tonåring och allt började ju såklart med hasch.

AMD är inte seriösa och utgörs till stor del av Larssons familj och vänner, vi talar alltså om en riktig liten ekokammare. Dessa människor är knarkkrigare från 1980-talet som fullkomligt hatar knark och således även knarkare.

Häromdagen så postade Larssons man, även han aktiv knarkhatare inom föreningen, en text från henne i deras Facebook-grupp. Det handlar om att Aftonbladet senaste tiden publicerat flera internationella nyheter om cannabis i bl a Danmark. Tvättäkta knarkkrigare eller narkofascister som vi även kan kalla dem vill såklart påföra censur för att göra samhället fritt från narkotika. En av landets största tidningar borde helt enkelt veta bättre och undanhålla ungdomen från sådan här skadlig information.

Annons