Vad är Fria tobaksbutiker?

Det här är en kampanj för att bekämpa krafterna som vill motverka och förbjuda försäljning av rullpapper och liknande tilbehör. Oftast är det nykterister och puritaner som tror att de kommit på lösningen för att göra Sverige fritt från narkotika. Inte sällan är det på initiativ av polisen.

I Stockholmsförorten Huddinge besöker polisen kioskägare för att utöva påtryckning, målet är att rullpapper och grinders inte ska gå att köpa i lokala butiker. I Blekinge har moderaten och prussiluskan Emanuel Norén (M) fiskat röster med liknande utspel. Kritiken mot honom blev så kraftig att han försvann från sociala medier.

Nu senast är det socialdemokraten John Johansson i Örebro som blivit påverkad av polisen. Så därför vill han nu försöka sig på en något modifierad version där de butiker som slutar sälja dessa tillbehör, ska premieras. Det är ju såklart en positiv särbehandling som troligtvis är olaglig. Poliser och lokalpolitiker ska ge fan i vilka lagliga produkter som säljs i stadens tobaksbutiker.

Det här är ju såklart helt i onödan eftersom långa rullapper aldrig kommer att kriminaliseras! Västvärlden är på väg i motsatt riktning med legalisering och reform. Därför är det patetisk när vissa i Sverige försöker sig på sådana här förbud.
Deras idéer och försök till censur ska helt enkelt krossas!

Länkar:
Kritiken mot Polisen i Huddinge

Butiker främjar cannabisanvändning: ”En hel generation kommer gå förlorad”

”Att sälja varor förknippade med narkotika är tillåtet”

S-förslag: Diplomera kiosker som motverkar droghandel

Socialdemokraterna vill se ”schyssta kiosker”

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *