Artiklar

Frej Larsson inför rätta den tionde oktober

  • Written by Cannabis.se

Den 10 oktober ska artisten Frej Larsson ställas inför skranket. Det är rättegång i Stockholm och Larsson står åtalad för hot mot tjänsteman. Det påstådda brottet handlar om att artisten dragit paralleller mellan en guldfisk och narkotikapolisen Annika Ljung i en låt samt på Instagram. Detta eftersom Ljung trakasserat Larsson i jakt på rubriker.

Spotify tog bort låten direkt efter förfrågan från polisen på Södermalm i Stockholm, långt innan dom ens meddelats. Polisen Ljung har även ringt runt till festivaler i syfte att få dessa att avboka Larsson. Ljungs rasistiska syster har kontaktat och ifrågasatt personer som gillat artistens inlägg på sociala medier. 

Ska du resa till Barcelona?

  • Written by Cannabis.se

Vill du veta mer om Barcelona och cannabis? I så fall borde du bli gratis medlem på hemsidan BCN.PLUS. Det är en resesida där du kan få råd om den lokala cannabiskulturen samt rekommendationer av cannabisklubbar, som är ungefär som coffeeshops fast för medlemmar.

Fria Tobaksbutiker!

  • Written by Cannabis.se

Örebro: Idag lanseras kampanjen "Fria Tobaksbutiker" för att motverka polisen och John Johanssons (S) kamp mot rullpapper!

Sponsras SNPF av Polismyndigheten?

  • Written by Cannabis.se

Sedan 2015 har Polismyndigheten betalat ca en halv miljon kr till Svenska Narkotikapolisföreningen (SNPF). Det rör sig totalt om 55 utbetalningar. Det handlar bl a om köp av böcker.

När vi frågade om vem som är angiven referens inom polismyndigheten för en utbetalning så fick vi svaret att sekretess gäller, med hänvisning till 18 kap. 1 § Offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) (OSL).

Betalningsmottagare:
Svenska Narkotikapolisföreningen, orgnr. 857205-3463.
Totalt belopp:
474770,30 kr

Det behövs en standard vid test av cannabinoider!

  • Written by Cannabis.se

Enligt en känd profil kan CBD-produkter som har lägre än de angivna halterna av CBD ha sålts under ett halvt års tid på den svenska marknaden! Detta kan förstås skaka om branschen men å andra sidan saknas det standarder bland laboratorium som mäter nivåer av cannabinoider i cannabis och hampa.

Nu har det uppstått en hätsk diskussion på Facebook om produkternas verkliga halter av cannabinoider. På ena sidan står Kenneth Holk, tidigare verksam inom företaget Scandinavian Hemp, och på den andra två av hans tidigare konkurrenter- Per Dahlin på Kolloidaltguldochsilver.se samt Robert Nilsson på Hampabonden.se.

Hela historien började enligt Kenneth Holk med att Scandinavian Hemp prövade ett nytt labb i Nederländerna -Cannabytics.
De blev förvånade av resultaten och skickade då in såväl växtmaterial som olja från sina konkurrenter till ett spanskt labb, vars resultat visade avsevärt lägre halter. Det spanska labbet som Kenneth Holk använt för att testa produkter heter Fundación Canna.

Annons