Artiklar

Lyssna på avsnitt två av vår nya podcast!

  • Written by Cannabis.se

I veckans avsnitt pratar vi om att SSU verkar svänga i cannabisfrågan. I Israel verkar cannabis ha blivit ett sätt att fiska röster.

Vi rekommenderar en annan podcast, nämligen "Halv borta hos mig" med Frej Larsson och Malin Edvardsen. Förutom det så pratar vi om att i Holland ska man göra ett försök med laglig produktion och distribution till Coffeeshops.

Otto Larsson får veckans utnämning. Han är moderator i Avkriminalisera Cannabis på Facebook och kandiderar för Piratpartiet till EU-parlamentet. 

Cannabis.se Podcast Avsnitt 1

  • Written by Cannabis.se

Okej nu är det dags! Vi ska börja släppa ett avsnitt från Cannabis.se Podcast varje vecka som tar upp de viktigaste cannabisrelaterade nyheterna. Snälla, tänk på att vi är amatörer!

Hampans Historia - En Svensk Historia

  • Written by Cannabis.se

Få växter har en sådan stark relation till människan som hampa, vår gemensamma historia sträcker sig tusentals år tillbaka i tiden. I Sverige har hampan nyttjats av stort inflytande under både vikingatiden och stormaktstiden. Låt historien om hampa börja.

De äldsta spåren av hampa är daterat minst 10 000 år [1] tillbaka i tiden, andra källor tyder på ett användande längre tillbaka än så. Många av de stora civilisationer vi vet om idag har nyttjat hampan på olika vis. Allt ifrån det kinesiska riket, egypterna och romarna. Växten har troligtvis sitt ursprung i bergskedjorna i Asien, och spred sig via handelsleder till Afrika och Europa. Senare korsade hampa haven till Amerika och med hjälp av kolonisatörerna.

Hampan har under med tiden fallit i glömska, trots att denna högt värderade växt försörjt mänskligheten med alltifrån fibrer, tyger, mat, medicin, byggmaterial och en nästintill oändlig uppsjö av andra användningsområden.

Viktiga FN-organisationen UNCEB rekommenderar avkriminalisering!

  • Written by Cannabis.se

I veckan kom alltså nyheten om att UN System Chief Executives Board for Coordination (CEB) rekommenderar avkriminalisering av narkotika för eget bruk. Konsumenter av narkotika ska varken dömas eller straffas av rättsväsendet enligt deras officiella uttalande.

CEB är den äldsta FN-organisationen och ett samarbetsråd som utgörs av generalsekreteraren samt ledarna över FN-organen, WTO samt IMF m.fl. Det är alltså en viktig skara som bestämt sig för att använda sitt inflytande i kampen för brukarnas mänskliga rättigheter!

Det här borde ju även uppmärksammas i Sverige, speciellt eftersom det stora CND-mötet i Wien sker nästa vecka. Men förutom svenska “drogliberaler” och deras kanaler i sociala medier har det inte hörts mycket. Den som googlar på svenska källor kan läsa om det på Reddit, Flashback och Familjeliv.

Vägra Pissa!

  • Written by Cannabis.se
Vägra Pissa! Avkriminalisera Cannabis!

Facebook-gruppen Avkriminalisera Cannabis (AKC) har tagit fram en flyer för att informera om dina rättigheter vid polisens kontroller. Kampanjen med namnet "Vägra Pissa" är en uppmaning till alla som blir utsatta för polisens meningslösa jakt på brukare, att slösa polisens resurser och översvämma systemet med tidsödande sjukhusbesök för att ta blodprov. 

Annons