Cannabisfrön

Cannabis frö420 § All information under sektionen cannabisodling tillgängliggörs endast i teoretiskt kunskapssyfte. Det är olagligt att odla eller på annat sätt framställa cannabis i Sverige. Du får endast använda denna information i praktiken om du bor i ett mer utvecklat land/område där odlingen är legaliserad eller tolererad.

Vissa forskare hävdar att cannabis odlades i dagens Kina redan för 10.000 år sedan. En bidragande orsak är troligen cannabisväxtens oljerika frö, egentligen en nöt, som innehåller essentiella fettsyror.

Är det lagligt?

Hampafrön som man kan köpa i välsorterade matbutiker och frön från cannabis är samma sak men med olika gener. Hampa är det svenska namnet på cannabis. Fröet innehåller byggstenar till cannabinoider men inte mätbara nivåer av THC och kan alltså inte ge narkotiska effekter. Den juridiska statusen är något oklar. Som livsmedel är det accepterat. Ett par frön, oavsett vilka gener det bär, i en neutral förpackning är nog riskfritt medan en låda med odlingslampa och en bok om den heliga örten kan vara svårare att förklara. Därmed inte sagt att det är olagligt.

Hampafrön i nyttig olja

Kallas även hampafröolja eller hampaolja och finns i ICAs butiker. Enligt den amerikanska forskaren Dr. Bob Melamede så är olja från pressade hampafrön en livsförlängare som troligen skyddar mot många vanliga sjukdomar. Oljan innehåller fettsyrorna omega-3, 6 och 9. Det är en vegetabilisk motsvarighet till animaliskt fiskfett som är bra för hjärnan.

Det finns små skillnader som kan innebära att den animaliska varianten är mer optimal, men enligt Dr. Bob Melamede innehåller ofta fisk från haven giftiga föroreningar.

Går det att köpa cannabisfrön i Sverige?

Nja, odling av cannabis eller hampa med en hög THC halt (över 0.2%) är olagligt i Sverige. Vi föreslår att man istället skaffar sig en trevlig hobby som tex att ha fåglar. Vill man skämma bort sina pippifåglar ordentligt så ska man köpa lyxfågelfrön. Du får absolut inte odla fröerna!

Kan man så ett lyxfågelfrö?

Fåglar gillar när man blötlägger frön i ungefär ett dygn vilket får dem att gro. Sedan kan man servera en smaskig frötallrik till sina befjädrade älsklingar. Akta så du inte tappar ett eller flera frön i blomjord på vägen till fågelburen. De växer nämligen som ogräs.

Vinnare i Cannabis Cup 2008

 • Cannabis Cup
  Super Lemon Haze (Greenhouse United)
 • Sativa Cup
  Mt Cook (Kiwi Seeds)
 • Indica Cup
  Utopia Haze (Barney's)

Vinnare i Cannabis Cup 2007

 • Cannabis Cup
  G13 Haze (Barney's)
 • Sativa Cup
  Kia Kush (Apothecary)
 • Indica Cup
  Top Dog (Amnesia Seeds)

   

  Källa: Wikipedia

Mer lyxfågelfrön:

Greenhouse Seeds - Cheese (Feminised)
Greenhouse Seeds - Cheese (Feminized)

Pris med frakt: 257 kr ink frakt
5st

Greenhouse Seeds - Cheese (Feminised)
Greenhouse Seeds - White Rhino

Pris med frakt: 315 kr ink frakt
5st

Greenhouse Seeds - Cheese (Feminised)
Greenhouse Seeds - White Widow

Pris med frakt: 315 ink frakt
5st

Informativ artikel från Nyfiken Vital: Hampolja, hampfrön och hampa

I USA kallas det ofta för marijuanafrö.

Fråga/svar

Fördjupning

Marijuana

Marijuana eller marihuana som det ibland stavas betyder torkade blommor och blad från cannabis på mexikansk spanska. Språkforskare är osäkra på hur ordet uppkom men man vet att det etablerades i USA under 1800-talet till följd av Mexikos influens på USA i och med krig, arbetskraftemigreringen och gränshandeln mellan länderna.

Rulla joint

Det tar tid att bli en skicklig jointmekare. Erfarna stoners rullar jointen ut och in, eldar man dessutom upp överskottspapper innan klistrandet så blir det medalj i partytricks.

Hasch

På skäggsvenska heter det cannabisharts och i folkmun hasch. Som vanligt har kärt barn många namn. Vanligt förekommande är brunt, jazztobak, braja, brass, hashish (arabiska) och charas (hindi).